Estàs pensant en pintar ta casa? Doncs abans hauries de saber que els colors influeixen en el nostre estat d’ànim, per tant una mala elecció ens pot condicionar l’humor. Si saps triar el color apropiat per la teva habitació, aconseguiràs fer-ne un espai teu, relaxat i que t’ajude a descansar millor. Així que ja saps posa un toc de color a la teua vida!

Sabem que des de sempre a cada color se li associa un significat, avui veurem quins són els colors més adequats per a un dormitori, aquells que ens induiran al somni i a la relaxació. Cal tenir en compte que a la nostra habitació passem gran part del nostre temps, per tant cal fer d’aquesta una estada realment agradable i en la qual ens sentim totalment a gust i en pau. On ens coste despertar pel matí!

La primera premissa important és el gust personal de cada persona, aquesta és la base de la qual cal partir, dins de la gamma de colors entre els quals s’aconsella pintar la nostra habitació s’ha de escollir entre aquells que ens agraden, sino l’efecte serà l’oposat al que volem aconseguir.

Hi ha diferents filosofies que fan servir els colors com a teràpia (cromoteràpia), una de les més conegudes i mileraries és el Feng-shui. I pel que fa a l’hora de pintar una habitació totes són bastant coincidents. Els colors més apropiats per a un dormitori són els tons neutres, els crema, els terra i en especial el marró que contribueix a eliminar el cansament tant físic com emocional. Cal fugir de les tonalitats intenses, els colors suaus són bons aliats per a la conciliació del son, concretament el rosa i el violeta, els quals ens transmeten tranquilitat, pau i calma. Els blaus i els verds suaus, també són apropiats per a aquestes estades, encara que segons aquestes teràpies no estan indicats per a persones que tendeixen a la depressió ja que els poden influir de manera negativa.

Fugir dels colors intensos (vermell, taronja, groc …) en els dormitoris, és una premissa comuna, són colors que inciten a l’activitat i també a l’agressivitat, alterant el nostre estat d’ànim. Aquests colors són més aptes per a uns altres llocs de la casa en els quals vulguem estar més dinàmics.

D’altra banda, quan parlem de les habitacions dels menuts de la casa cal incloure algunes petites variacions. El més aconsellable és pintar l’habitació de color blanc, o com a molt combinat amb algun color suau, encara que ara introduirem tocs de color, al gust (intensos i suaus), que estimulen al nadó-nen. Això últim farà que es senta més protegit i acollit, ja que molt blanc pot transmetre sensació de solitud.

Finalment i imprescindible, cal tenir en compte les dimensions del dormitori, si aquest és més aviat gran podrem abusar una mica dels colors forts, si les seves dimensions són reduïdes serà millor que el color que utilitzem siga clar per donar sensació d’amplitud.

El color pot ser un dels teus grans aliats en el descans diari, només cal saber triar, el COLOR ÉS VIDA!

Estás pensando en pintar tu casa? Pues antes deberías saber que los colores influyen en nuestro estado de ánimo, por tanto una mala elección nos puede condicionar el humor. Si sabes elegir el color apropiado para tu habitación, conseguirás hacer de ella un espacio tuyo, relajado y que te ayude a descansar mejor. Así que ya sabes pon un toque de color en tu vida!

Sabemos que desde siempre a cada color se le asocia un significado, hoy veremos cuales son los colores más adecuados para un dormitorio, aquellos que nos inducirán al sueño y a la relajación. Hay que tener en cuenta que en nuestra habitación pasamos gran parte de nuestro tiempo, por lo tanto hay que hacer de ésta una estancia realmente agradable y en la cual nos sintamos totalmente a gusto y en paz. Donde nos cueste despertarnos por la mañana!

La primera premisa a tener en cuenta es el gusto personal de cada persona, esta es la base de la cual hay que partir, dentro de la gama de colores entre los cuales se aconseja pintar nuestra habitación hay que escoger entre aquellos que nos gusten, sino el efecto será el opuesto al que deseamos conseguir.

Hay diferentes filosofias que usan los colores como terapia (cromoterapia), una de las más conocidas y milerarias es el Feng-shui. Y por lo que respecta a la hora de pintar una habitación todas son bastante coincidentes. Los colores más apropiados para un dormitorio son los tonos neutros, los crema, los tierra y en especial el marrón que contribuye a eliminar el cansancio tanto físico como emocional. Hay que huir de las tonalidades intensas, los colores pasteles son buenos aliados para la conciliación del sueño, concretamente el rosa y el violeta, los cuales nos transmiten tranquilidad, paz y calma. Los azules y los verdes suaves, también son apropiados para estas estancias, aunque según estas terapias no estan indicados para personas que tienden a la depresión ya que les pueden influir de manera negativa.

Huir de los colores intensos (rojo, naranja, amarillo…) en los dormitorios, es una premisa común, son colores que incitan a la actividad y también a la agresividad, alterando nuestro estado de ánimo. Estos colores son más aptos para otro tipo de estancias de la casa en las que queramos estar más dinámicos.

Por otro lado, cuando hablamos de las habitaciones de los pequeños de la casa hay que incluir algunas pequeñas variaciones. Lo más aconsejable es pintar la habitación de color blanco, o como mucho combinado con algun color pastel, aunque ahora introduciremos toques de color, al gusto (intensos y suaves), que estimulen al bebé-niño. Esto último hará que se sienta más protegido y acogido, ya que mucho blanco puede transmitirle sensación de soledad.

Por último e imprescindible, hay que tener en cuenta las dimensiones del dormitorio, si éste es más bien grande podremos abusar un poco de los colores fuertes, si sus dimensiones son reducidas será mejor que el color que utilicemos sea claro para dar sensación de amplitud.

El color puede ser uno de tus grandes aliados en tu descanso diario, solamente hay que saber elegirlo, el COLOR ES VIDA!

Comparte:

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que tengas la mejor experiencia de usuario. Si continúas navegando estás dando tu consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pincha el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies